Yrttisiirappi

Epäilemättä yrttisiirapit ovat yksi herkullisimmista tavoista käyttää yrttejä! Yrttiperäiset siirapit ovat sokerissa tai hunajassa säilytettyjä tiivistettyjä yrttiteitä. Yrttisiirapit ovat herkullinen lisäys juomaan ja ruokaan! Lisää yksi tai kaksi lusikallista yrttiteetä kivennäisveteen luodaksesi makoisaa yrttisoodaa. Voit tehdä myös nopeasti kupillisen teetä lisäämällä lusikan siirappia kuumaan veteen. Tilkka siirappia jogurttiin, mysliin, keksin päälle tai jäätelöön takaa taivaallisen nautinnon. Voit tehdä myös yrttisiirapista jääkuutioita täyttämällä jääpalamuotin siirapilla ja jättämällä sen pakastimeen. Pakastaminen rikkoo tämän miellyttävän siirappimaisen rakenteen, mutta maku säilyy. Yrttisiirappijääkuutiot ovat mahtava tapa maustaa ja makeuttaa limonadeja ja jääteitä.

Aikaisemmin esittämäni ruususiirapin lisäksi, minä nyt paljastan teille vielä kaksi minun lempi siirappiani.

Mustaseljankukkasiirappi

Sitrushedelmien ja kukkainfuusion ihastuttava yhdistelmä, joka vie makuaistit täysin uudelle herkullisuuden tasolle.

Mustaseljankukkasiirappi

Ainekset:

– 1 kuppi vettä

– 1 kuppi sokeria

– 1 ½ teelusikallista sitruunahappojauhetta

– ½ kupillista kuivattua mustaseljankukkaa

– Ekstra: ½ sitruunaa viipaleissa tai ½ appelsiinia viipaleissa

Valmistus:

-Laita vesi, sokeri ja kuivattu mustaseljankukka kulhoon ja kiehauta.

-Lisää sitruunahappojauhe, kunnes liukenee.

-Anna hautua 15-20 minuuttia.

-Siivilöi neste purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

-Halutessasi purkkiin voi lisätä sitruuna- ja appelsiiniviipaleita. Niiden ansiosta siirappi saa mukavan sitrusmaisen vivahteen.

Laventelisiirappi

Laventelisiirappi on loistava tapa hienostella kukkaisella maulla laajaa juomavalikoimaa. Se on helppoa ja edullista tehdä kotona ja sen raikas aromi täyttää koko keittiön. Tämä resepti on yhä helppo kuin mikä tahansa tavallinen siirappiresepti. Käytä tässä reseptissä annetut mittasuhteet valmistaaksesi sinun oma yrttisiirappisi sinun valitsemistasi yrteistä ja takuulla onnistut!

Laventelisiirappi

Ainekset:

– 1 kuppi vettä

– 1 kuppi sokeria

– 1 ½ teelusikallista sitruunahappojauhetta

– ¼ kuppia kuivattua laventelia

Valmistus:

-Laita vesi, sokeri ja kuivattu laventeli kulhoon ja kiehauta.

-Lisää sitruunahappojauhe, kunnes liukenee.

– Anna hautua 15-20 minuuttia.

– Siivilöi neste purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Vihje: Jos sokerin sijaan käytät mielelläsi hunajaa, lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes hunaja liukenee kiehauttamatta siirappia. Näin hunaja säilyttää sen luontaiseen rakenteeseen kuuluvat terveelliset entsyymit.

Voit luoda oman makuisia siirappeja yhdistämällä erilaisia yrttejä.


Vastuuvapauslauseke:
Tieto tällä sivustolla ei suosittele hoitamaan itse terveys- tai hyvinvointiongelmia. Mikäli sinulla on terveyteen liittyviä kysymyksiä, ole yhteydessä lääkäriin. Täällä mainittujen tuotteiden tarkoitus ei ole diagnosoida, hoitaa tai ehkäistä sairauksia. Tuotteet eivät korvaa lääkärin määräämää hoitoa.